Топлото време, на което се радваме през последните дни, крие рискове

...
Топлото време, на което се радваме през последните дни, крие рискове
Коментари Харесай

Летните вируси не си тръгват, но идват и зимните

Топлото време, на което се радваме през последните дни, крие опасности за здравето. Резките промени водят до неспособност на организма да се приспособява, до спад на имунната отбрана.
Личните лекари от своя страна отчитат растеж на болните от вирусни инфекции. 15 вируса ни нападат тази есен, заяви неотдавна шефът на центъра за заразни заболявания - професор Tодор Kантарджиев.

" Летните вируси още не са си тръгнали, а зимните към този момент пристигнаха. В момента има огромно многообразие от вирусна патология ", съобщи пред Нова тв доктор Гергана Николова.

Есенно-зимните вируси са съпроводени с висока температура, болки в мускулите, хрема и болно гърло. Д-р Николова поучава да се вземат превантивни ограничения против грипа, който следва през декември и януари. Според нея е належащо на по ранен стадий хората да се извърнат към персоналните си лекари за съвет как да се предпазят. 

" Спорт, разходки, повече плодове и зеленчуци, проветряване, разчистване на подове и повърхности понижат риска от заболяване ", поучава лекарката. Тя изясни, че ниските температури са обострили съществено болесттите на опорно-двигателния уред. По думите й внезапните промени на времето са нараснали броя на болните. Тя има в това число и случаи с три инсулта за ден.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР